IDD - De organisatieIDD logo

Instructor Dive Development of IDD zoals het in het kort genoemd wordt, is een wereldwijde, professionele duikorganisatie die opgericht is in 1992 in Europa. Het hoofdkantoor van de organisatie is in Amsterdam, Nederland. Op internet: www.iddworld.com

IDD is de eerste scuba organisatie in de wereld die het ISO-9001 certificaat heeft ontvangen. IDD is ook zeer bewust van het milieu, daarom is het project Peace on Reef opgezet. Het Peace on Reef staat voor een schoner milieu.

IDD is op dit moment vertegenwoordigd in meer dan 30 landen over de gehele wereld.
Alle IDD duikopleidingen werken volgens een modulair principe, wat inhoudt dat de lesstof stapsgewijs wordt behandeld. Hierdoor kan iedereen in eigen tempo de stof tot zich nemen. Aan het einde van de theorie- en praktijkmodules dient er een eindtoets gemaakt te worden.

The Recreational Scuba Training Council (RSTC), een internationaal, overkoepelend orgaan die zich tot doel heeft gesteld de veiligheid van de recreatieduikers te vergroten.
The European Committee of Professional Diving Instructors (CEDIP), een overkoepelend orgaan voor instructeurs die zich tot doel heeft gesteld om officiële erkenningen te verkrijgen voor professionele duikinstructeurs.