Junior Openwater Diver

De Junior Openwater diver is bedoeld voor cursisten vanaf 12 jaar die graag willen leren duiken. Na het behalen van dit brevet mag je duiken met daglicht en tot een diepte van 10 meter, onder begeleiding van een advanced diver. Dit brevet is je entreebewijs voor de fascinerende, kleurrijke wereld die zich onder de waterspiegel bevindt. De cursus leert je de beginselen van het duiken.
In 8 theorie modules, 6 zwembadmodules en 6 buitenwatermodules leer je hoe je jezelf onderwater moet en kunt gedragen. De theorie is beschreven in een prachtig boek dat modulair is opgebouwd met foto’s en beeldinformatie. Tevens wordt gebruik gemaakt van video’s om informatie over te brengen. In de theorie worden onder andere behandeld:
Kijken en zwemmen, ademen onder water, informatievoorziening, speciale uitrusting, de onderwaterwereld, de ademhaling, IDD duikplanner, de duikomgeving, beweging van het water, het leven onder water en de duikplanning. In de zwembadmodules leer je de technieken die je in theorie hebt
behandeld uitvoeren en toepassen.
Later in het buitenwater ga je op een prettige manier samen met de instructeur wennen aan de omgeving waar je heel veel plezier aan kunt beleven.

IDD Logo